< Standen dames recreanten
12.02.2013 11:00 Leeftijd: 5 yrs
Categorie: Nieuws

Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen

Verslag halve finale Meisjes C


Na een heel spannende kwartfinale gingen we afgelopen zaterdag naar Enschede(!) voor de halve finales Open Club. Het zou een hele zware klus worden, onze loting was zwaar, we waren ingedeeld bij twee Nederlandse toppers.

 Onze eerste wedstrijd tegen Dynamo Apeldoorn was meteen een flinke vuurdoop. In het begin werden we weggespeeld, we stonden al gauw met 8-1 achter en de gezichtjes van onze speelsters waren strak gespannen. Langzamerhand kwamen we ook in ons eigen spel en punt voor punt liepen we in. Onze verdediging stond goed en door service druk maakte Dynamo ook de nodige foutjes. En toen werd het zo maar 24-23 voor ons en serveerden we voor de eerste set. Toen kwam de spanning opeens heel erg terug en na drie foutjes was de set met 26-24 verloren. Wat een domper…. en die bleef nog even nadreunen in de tweede set en die verloren we dan ook dik. Goed gespeeld, maar zonde van die set.

In de tweede wedstrijd tegen Rijssen speelden we in de eerste set vooral tegen onszelf en die verloren we dan ook met 25-20. Toen werd alle schroom afgegooid en de tweede set lieten onze meiden zien dat ze werkelijk heel goed kunnen volleyballen. Met 25-10 werd Rijssen aan de kant gezet, mooie aanvallen,  een lange opslagbeurt  en vooral variatie zorgde ervoor dat de supporters er weer in gingen geloven.

De derde wedstrijd zou de beslissing brengen, tegen de “Krekkers” uit Mariaparochie, vorig jaar tweede van Nederland. Onze tegenstand was prima, maar de tegenpartij te goed. Telkens als we bijna gelijkstonden, liepen ze weer een paar puntjes op ons uit. Ze hadden een hele goede service en zetten Set Up steeds goed onder druk. We kwamen net een beetje tekort, maar dat was zeker geen schande tegen de poulewinnaar en latere finalist. 

Tevreden, veel geleerd en vooral plezier gehad, het was een prestatie om zover te komen, met een beetje geluk bij de poule indeling, en iets constanter in de prestatie hadden we…….Daar dachten we allemaal niet meer aan toen we van onze frietjes genoten en iedereen zin had om carnaval te gaan vieren. De supporters zijn trots op onze meiden C en wensen ze veel succes in de volgende ronde van de bekercompetitie, er komen immers steeds weer nieuwe uitdagingen.

 

De supporters